Ambiente 2019

Afgelopen weekend was Michelle op de Ambiente beurs in Frankfurt. Ambiente is één van de grootste beurzen in Europa op het gebied van interieur decoratie. Zowel de bezoekers als exposanten komen uit de hele wereld.

Wij bezoeken deze beurs om inspiratie op te doen voor komend seizoen en het is een moment waarop we leveranciers kunnen ontmoeten. Onze producten komen uit Europa en uit India. Elk jaar staat er een land centraal tijdens deze beurs. Dit jaar was dat India. India is bij uitstek het land waar nog veel aandacht is voor handwerk en vakmanschap. En dat zie je terug in de producten.

De kleurtrends die dit jaar opvielen zijn:

  • Roze
    Donkergroen
    Blauw
    Cognac

Voor elke kleur sfeer geldt dat gouden accessoires niet kunnen ontbreken. Men gebruikt rijke materialen zoals fluweel, leer, rotan en glas in diepe kleurtinten.


Stand Dome Deco

Groen blijft onverminderd populair. Nog steeds in combinatie met veel planten, maar ook zien we deze kleur steeds vaker terug in accessoires zelf, zoals een bijzettafel of een donkergroen behang.


Ambiente trends paviljoen

De trendwatchers voorspellen een omslag van de warme metallics naar de koele metallics, zoals zilver, nikkel en zink. Mijn verwachting is dat het nog wel even duurt voordat deze trend goud aan de kant zet, maar er waren al wel kleine voorbeelden te zien in deze richting. Met name bij grijs, zwart en blauwe tinten past deze combinatie goed.


Bron; Interior Insider

In vormen en patronen zien we veel art deco invloeden, rond en ovaal. Maar ook dierenprints blijven we zien in de details van artikelen.


Bron Art Deco; Stand Kersten

Het waren weer 3 leuke dagen met volop inspiratie en leuke product ideeën om komend jaar op te nemen in onze Kussoo collectie.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *